vineri, 31 decembrie 2010

La multi ani 2011!!!


Cu gandu ca nu o sa mai apuc sa va zic "La multi Ani",va zic acum:)).Un sincer "La multi ani" si poate anul asta scapam si de criza si Base si de tot cacatu` asta care e in Romania.
La multi ani 2011!!!


joi, 30 decembrie 2010

Hip Hop Inseamna Arta vol.2


Pe sfarsitul acestui an 2010, RadioONMusic.ro lanseaza astazi al doilea material din noul proiect dedicat vizitatorilor nostri. Este vorba de compilatia "Hip Hop Inseamna Arta vol. 2", care va ofera cateva piese ale artistilor romani gratuit. Materialul este impartit in cateva volume, iar al doilea volum este realizat de masacrejay. Despre structura compilatiei, putem sa va spunem ca contine 10 track-uri, iar printre artistii care-i veti regasi pe material se enumera: Criss Blaziny, Skizzo Skillz , Keri, creTzu, El Nino, Angeles, Sagrada Familia, Drei Ros si RimeZic. Va invitam sa descarcati "Hip Hop Inseamna Arta vol. 2" si sa ne lasati parerea voastra.

Tracklist

01. creTzu - De Oscar ft. Bitza
02. Criss Blaziny - Jumatate feat. Skizzo Skillz
03. Keri - Keri FM ft. Funktastics & Boogie
04. RimeZic - Un Oare Care
05. El Nino - Din toate florile feat. Sisu
06. B.O.S.S. - Boss Up RMX (feat. NSYG)
07. Angeles - Dragostea in alte haine
08. Skizzo Skillz - Pierdevara & Cry me out (mash-up)
09. Sagrada Familia feat. Mark - Nimeni Niciodata
10. Smoova - Oamenii mei ft Queppa & Nippy yell

JustMarshal – In viitor


Uite ca JustMarshal isi face debutul in hip-hop cu prima piesa pe nume "In viitor",de beat sau ocupat baietii de la Demential Production iar de master/mix cover design, voce/text : JustMarshal.
Auditie Placuta!


C13 - Lube' - King Kong



Cei de la C13 revin cu un ultimul desen de pe anul asta.Ei ne domnina cu un King Kong furios;).Vizionare Placuta!

Ultimul clip C13 din acest an este realizat de Lube' şi arată poziţia noastră în societate numindu-se "King Kong".

C13 vă urează un an nou fericit !

miercuri, 29 decembrie 2010

DOC & Deliric 1 – Benga (produs de VD)



Trebuia sa ne mai loveasca cei de la Facem Records cu ceva bun.In continoare veti asculta DOC & Deliric 1 – Benga o productie VD inregistrata la Chill Brothers Records de mix ocupanduse VD iar de master Mitza de  la Agresiv.Auditie Placuta!

sâmbătă, 25 decembrie 2010

Estradda Cauta Dj!!!



Mitza, membru al trupei Estradda cauta un coleg de trupa, dj.

Conditii care trebuiesc indeplinite:
- Experienta in domeniu
- Scule proprii
- Sa fie prezent la evenimente

Cum participi la preselectie? Trimite pe adresa estraddaofficial@gmail.com o piesa pe care ti-ai pus scrach-urile
Cel mai bun o sa castige!

Update: Preselectia sa incheiat sa gasit Dj!

vineri, 24 decembrie 2010

Underman – Purgatoriul Vs Dante (Feat. Faibo X)


Scanteie de geniu!Pur si simplu e geniala piesa.Big up pentru omul Underman.Auditie Placuta!
Album: Eroism Neautorizat
Instrumental: Sagace Snephrue
Scratch: Faibo X
Montaj: Sutu Cosmin


O.N. – Pregătiri de drum

O.N.
În urmă cu 3 ani și 5 luni apărea primul album O.N., intitulat “Nimic nou sub Soare” (2007), în 2008 ia naștere proiectul “Joc de căști” alaturi de dBM (“Prima transmisie” – 2008; “Scurt de vară” – 2008; “Joc de căști (mixyourtape)” – 2010).
Finalul de 2010 aduce cel de-al 5lea material semnat O.N., “Pregătiri de drum“, material care anunță “Drumul spre casă” (2011).
01. Pentru început (prod. Fanas)
02. Autobiografie (rezumat) (prod. dBM)
03. Eu vs. eu (prod. Fanas)
04. Vorbesc despre (prod. Fanas)
05. Înapoi la clasic (prod. Axin)
06. Povestea continuă (prod. dBM)
07. Picături de rouă (prod. dBM)
08. P.S. (prod. dBM)
09. C-așa e-n tenis (prod. Axin)
10. These are the days! (prod. dBM)
11. Ultima zi (prod. Fanas)
12. Pregătiri de drum (prod. dBM)
Producție: Axin, dBM, Fanas
Voce, texte: O.N.
Mixaj, masterizare: unspe
Coperta: Raicu Andra & pEp

Download

Praetor - Decembrie


A venit vremea sa ne incalzim sufletele alaturi de cei dragi si sa ne desfacem cadourile.Am simtit asta si aseara, cand la party-ul caritabil din Elephant mi-ati incalzit inima cantand impreuna cu Veritas cateva piese si refrene.Multumesc celor care au venit.Pentru Stefan probabil conteaza mult.Si pentru ca e traditional sa impartim cadouri de Craciun am hotarat dupa cum stiti daca v-ati mai uitat la ce am scris pe aici sa va fac un cadou.Nu stiu ce faceti voi de Craciun, eu am sa fiu nitel plecat la tara.Nu, nu din tara, la tara.Am scris in post-ul anterior ca am sa va fac sa cautati un pic cadoul dar am decis mai apoi ca nu are rost sa va mai pun sa il vanati. Aveti aici, mai jos, doua linkuri, unul catre youtube si unul pentru download.E ultimul cadou pe 2010 si insumeaza credem noi foarte bine ceea ce a fost si ceea ce  este.
Cam atat de la centru, va urez pace si dragoste impreuna de cei care conteaza pentru voi si sa ne auzim cu bine!
 



E Craciunu`?



Craciun Fericit!Care Craciun?Ca eu de mult nu mai simt spiritul de Craciun.;))
Si acum imi amintesc cand eram mic si faceam bradu cu familia si se simtea mirosu ala de brad iar noi copii prosti il asteptam asa de incantati pe grasu ala barbos:)).
In ziua de azi mai toti copii stiu cine e Mos Craciun sau ce e ala sex si mai nou o ard si pe legale :)))
Numai zic de colindatori ca in ziua de azi ca sa te duci din colindu e sursa de venit ca daca nu ii primesti iti rupe si usa doua sau trei namile mustacioase.:))
Cu toate astea Craciun Fericit si va las sa ascultati pe Smoke Nj - Moshu.Auditie Placuta!


C13 - Lube' & RiusX - Graphic Design (Topy House)


C13 vă prezintă în ajunul crăciunului un desen realizat de Lube' şi RiusX, un design în camera unui prieten, penultimul clip din acest an...

joi, 23 decembrie 2010

Sisu – Bagabonti in tara minunilor


Acum cateva saptamani si-a facut aparitia pe internet o piesa Sisu in colaborare cu Dragonu’ aka 47 intitulata “Temnita luminii”. Piesa de fapt se numeste “Bagabonti in tara minunilor” si face parte de pe urmatorul album Sisu, “Temnita luminii” ce urmeaza sa apara in martie 2011.
Am decis sa urcam varianta originala a piesei pe www.sisutudor.ro / www.youtube.com/sisutudoroffice , plus cateva cuvinte ale lui Sisu:
“In tara in care oamenii se arunca de la balcon la picioarele prim-ministrului, nu ai cum sa nu te simiti ca Alice in tara minunilor. E mult peste suprarealimsm. Un om onorabil s-ar retrage acum. De fapt niste oameni onorabili s-ar retrage acum. Dar ce mai inseamna onorabil in ziua de azi, in afara de o slabiciune?”



Sursa: SisuTudor.ro

luni, 20 decembrie 2010

Interviurile lu` Lil Freek: Interviu cu Cooper de la DubluH


Bun de acum incolo o sa fac o serie de interviuri cu Administratori de blog-uri cu tematica Hip-Hop.Iar primu este cu Cooper de la Dubluh.

1.Salut si multumesc ca ai acceptat invitatia mea.

Cooper: Salut si mersi si eu omu' 

2.Pentru inceput cine este omu` Cooper?

Cooper: Numele meu este Adrian, Adi, Cooper e doar un paravan in spatele caruia ma ascund uneori, un nu stiu ce alt eu, ce lasa mereu impresia ca muzica il defineste, traind in continuu paradox cu ea de parca o iubeste.. o iubeste? hmm!! se prea pare just acest fapt!!



3.Stiu ca ne pregatesti ceva in materie de muzica,despre ce este vorba?

Cooper: Incodata ma simt nevoit sa ma repet. Imi este muult prea greu sa zic ceva concret, e prea devreme sa divulg anumite secrete (daca le pot spune asa) cert e ca o sa incerc sa termin si eu un album, hip-hop cu tot felu' de influente cum ar fii: raggae, dnb.. nahh cam atat. Nu ma grabesc cu el, deoarece nu vreau sa am scuza : Frate e un album facut in graba!! Ahhh sa nu uit, urmaresc si realizarea unui album de beaturi si formarea unei trupe online (deci tot ce o sa facem va fii prin intermediul internetului).

4.Cine se ocupa de productie si ce feat-uri o sa ai?

Cooper: Pff de productie ma ocup personal, nimic semnat de altcineva, la feat-uri.. sigur o sa il am pe Kalcedonik, omu' meu Pietonu', Mack B, evident SoulSample, pe Cerber incerc sa-l adaug listei, probabil RimeZic si credca o sa dau o fuga si prin alte genuri muzicale.. nu stiu sigur inca nimic, sper sa pot finaliza tot ce am in plan. 

5.Stiu ca mai faci si beatbox,ai ganduri sa profesezi sau e o simpla joaca?

Cooper: Da frate, as putea spune ca este o pasiune si una chiar mare, ar fii o chestie ca miscarea sa i-a amploare la noi si da, am sa incerc sa ma joc mai mult cu prietenu asta al meu Beatbox.

6.De cand ai blogu si de ce l-ai facut?

Cooper: Blogul http://dubluh.tk/ are un an si ceva, sincer l-am facut pt ca am incercat si eu sa ma promovez putin pe alte situri si nu prea am primit ajutor din partea promoterilor. Aici vreau sa subliniez o chestie, dubluh.tk, promoveaza tot ce inseamna hip-hop, toate elementele, tot ce tine de el! DUBLUH INSEAMNA HIP-HOP!!

7.Care este scopu` lui?

Cooper: Scopul este unul simplu, promovarea hip-hop-ului romanesc, intreaga cultura hip-hop din romania..

8.Am vazut ca mai organizezi si concerte/party-uri,care a fost cel mai bine primit de public?

Cooper: Personal am organizat unul singur cel cu Pietonu' Rappa, etc.. celelalte au fost organizate de membri dubluh, cum ar fii pika, bobo_rosi, eu am fost prea putin implicat, parerea mea e ca toate au fost primite ok.

9.Cand mai ai timp mai si promovezi,pe cine sustine Cooperu si de ce?

Cooper: Pai tot, promovez tot, nu fac discriminari. Cooperu sustine miscarea, fara de care nu am arata in asa o splendida forma in ziua de azi:)) ketchup?

10.Ai realizat si doua compilatii,care au fost scopul lor?

Cooper: Nu stiu, spune-mi tu? :D sincer am incercat sa promovez putin artistii prezenti pe compilatii. Care au avut sau nu nevoie de ajutorul meu, stii tu cum e aia, am n-am treaba, imi fac! deci toata bataia de cap a urmarit promovarea.

11.Ce parere ai despre hip-hop-ul din Romania?

Cooper: Una ok, suntem in forma!

12.Ce parere ai despre promovarea online?

Cooper: Eu personal o gust si-mi place.

13.Unde te poate gasi lumea?

Cooper: Pe mess : cooper_u_u sau mail adaugand terminatia @yahoo.com

        Pe yutub: http://www.youtube.com/user/cooperUU?feature=mhum

        Si evindent pe blog: http://dubluh.tk/

Multumesc.

Cooper: multumesc si eu!!:P

In continuare o sa va las cu noua piesa a lui Cooper feat. KalcedoniK - Cugete-n Suflete.Auditie placuta!



Disponibil si Aici

Colinde Hip Hop



Astazi, 20 decembrie, a fost lansata compilatia "Colinde Hip Hop", realizata de JoHn3Lo. Materialul contine 8 piese, iar printre artistii care apar pe el se numara: Alan, Angeles, Big Tow, Kaye Owe, Kepa si altii.
Va invit sa descarcati materialul de mai jos si va urez Sarbatori Fericite si un an nou plin de realizari! Auditie placuta!

Tracklist:
1. Alan & Kepa - Mos Gerila si prietenii sai
2. Angeles - De Craciun se fumeaza
3. Big Tow & Psycho - Craciun in Reluare
4. Calugaru & ValesQ - Sarbatori Fericite!
5. Kaye Owe - Baietii din scara
6. McHh - Noaptea de Craciun
7. S.R.G. - Paradisul Copiilor
8. Sunet Toxic - Senzatii de Craciun



joi, 16 decembrie 2010

Primul Implant (Download)


Omu` Cooper de la Dublu H nu sta degeaba si mai lanseaza inca o compilatie care reamineste cateva piese mai vechi ale artistilor din Alba Iulia.Printre artisti se enumera si Kafu,RimeZic,Nadya plus altii.

" Cat timp am lipsit , am vorbit cu MC's din Alba-Iulia si am reusit sa pregatesc un material, nou: o mica compilatie.. cu piese vechi care mai de care, fara de care, nu am fi reusit niciodata sa facem aceasta compilatie. "Primul Implant" este venit ca reminder, amintind lumii, faniilor ce inseamna hip-hop-ul clasic, old school, multi dintre artisti numai ruleaza, uni dintre ei sunt si acum ascultati de catre voi, multi dintre voi probabil nu ati avut ocazia sa ascultati aceste piese. Acum aveti ocazia, DubluH va pune la dispozitie un link de download foarte complex!! "


miercuri, 15 decembrie 2010

Drei Ros - “Hip-Hop” (Feat. Prima Verba & NSYG)



Numai la trei saptamani de la lansarea primului single “Boss Up” dupa albumul lui Drei Ros intitulat “2 Lumi 1 Life”, artistul lanseaza un al doilea single intitulat “Hip-Hop”.
Piesa este o colaborare cu trupa Prima Verba si NSYG, videoclipul fiind filmat in trei locatii diferite: Seattle, Valencia si Constanta. Piesa a fost produsa de Kajmir Royale si mixata de M3taphour la Amstaff Studios. De videoclip s-a ocupat Dreea Ros si a fost editat de Klau (Kartel/D.A.V.A. Music).

Odata cu lansarea videoclipului trupa Prima Verba lanseaza albumul de debut “Cu Atitudine” care este valabil la download pe www.prima-verba.com si www.dreiros.com.

Prima Verba - Cu Atitudine (DOWNLOAD)


Uite ca romanii au inceput sa faca hip-hop si pe afara.De data asta trupa Prima Verba vin cu primul lor album direct din Spania.
PRIMA VERBA scoate primul album intitulat succint “CU ATITUDINE“,este un material care contine 17 track-uri plus o piesa Bonus-Surpriza in colaborare cu Drei Ros si Nsyg.
Materialu´ impune un nou concept si ridica la un nou standard industria muzicala din Romania,se diferentiaza aducand un iz nou pe piata,un sound diferit,o abordare directa,mult sentiment si pasiune in toate cele 18 track-uri.
Pack-ul ofera un Booklet digital cat si toate versurile pieselor in format Pdf.
Albumul il va costa pe fiecare cate 70 de minute de Rap.
Albumul este produs de Amstaff records,de promovare,design s-au ocupat C-ta production si KneArtwork.


TRACKLIST:

1.PV Feat. Ovp-Sunt Roman
2.PV-Hai sa ne facem praf
3.PV-Obscen
4.PV-Cu atitudine
5.PV-Diamante vii
6.PV-Fum dupa fum
7.PV feat. Drei Ros & Nsyg-Adio,hai pa!
8.PV-Totu´pentru frati
9.PV-Urmareste-ti visu´
10.PV-Vrea sa fie stea
11.PV-Nu te fute cu familia mea
12.PV-Merg mai departe
13.PV-Iau viata cum vine
14.PV-Bani in blugi
15.PV-Asa cum sunt
16.PV-Facultatea noastra
17.PV-Pe timp de furtuna
18.Bonus Track - Drei Ros feat Prima Verba & NSYG - hip hop

luni, 13 decembrie 2010

Dj Pisica - Breathe Dub


 

Azi va prezint un nou artist si anume Dj Pisica cu piesa "breathe dub".Piesa nu este inclusa pe nici un proiect.Auditie Placuta!



sâmbătă, 11 decembrie 2010

Fenomenul "Nu Stiu"



Uite ca mai nou ne facem vedete de pe binecunoscutul Youtube si cam uitam de adevaratele vedete.

Zilele trecute o echipă a postului de televiziune locală TVM a realizat un interviu cu Ciprian Apostoaie alias „Nu ştiu” care a creat un adevărat fenomen în România printr-un filmuleţ pe YouTube ce a strâns mult peste 1 milion de vizualizări.
De asemenea emisiunile de divertisment “Mondenii” şi “În puii mei” au parodiat în mai multe episoade interviul în care prezentatorul i-a întrebat pe cei doi tineri pluralul subtantivului „telecomanda”.
Cei doi moderatori au purtat o discuţie cu omul care a rămas simplu şi după ce a ajuns cunoscut, pentru a afla mai multe despre felul în care i s-a schimbat viaţa după difuzarea sa pe YouTube şi la televizor.
Vă lăsăm pe voi să aflaţi mai multe de la cel mai sincer român.




Sursa: 1doi3.ro

vineri, 10 decembrie 2010

12A si Bildfleck - Jos Sistemu`


Dupa aproape 7 luni de la lansarea oficiala a piesei " Jos Sistemu' ", 12A si Bildfleck, membrii Sound Proof Studio, lanseaza si videoclipul acestei piese. Piesa este "dedicata" in special "bravilor" nostri conducatori, scopul piesei nefiind instigarea poporului ci relatarea catorva lucruri "nesemnificative" . Filmarile au avut loc in vara pe un deal de langa Mioveni si au durat 2 zile.
Piesa este produsa de Big Tow si 12A si a fost inregistrata in Sound Proof Studio.

marți, 7 decembrie 2010

Parannoya @ Bierhaus Live


 
Trupa Parannoya a postat doua videoclip-uri pe canalul oficial 09mm Crew de la concertul de lansare al emisiuni Open Mic (prima emisiune de HIP-HOP din Piatra Neamt si va fi moderata de Killa din trupa Paranoya, in fiecare marti si joi pe 100,7 Mhz sau Radio M online).Vizionare Placuta



sâmbătă, 4 decembrie 2010

Cedry2k– Cuvintecevindeca (Tracklist + Coperta)

 
Uite ca omu Cedry2k publica tracklistul si coperta noului sau album:

1. Horror din Berceni (Produsă de Sez)
2. Atitudine (Produsă de Christu)
3. Iarna grea (cu Pacha Man) (Produsă de Sez)
4. Mintea vizuală (produsă de Sez)
5. Explicit (produsă de Sagace)
6. Din mormânt (produsă de Seb şi I-Gura)
7. În bătaia puştii (cu Cabron) (produsă de
DJ CellBlock)
8. Cuvintecevindecă (produsă de Sez)
9. Clişee (produsă de Sagace)
10. Decapitalism (cu Carbon şi Pacha Man)
11. Efect de boomerang (produsă de Bibbi)
12. Derobotizare (produsă de K-rie)
13. Neprevazutul (produsă de Sagace)
– traducere liberă Baudelaire -
14.Acţiune de noapte (produsă de Sez)
15. KOutro (produsă de Ofens)

Vocile au fost înregistrate la Beat Studio Records
Aranjamente, remix – Vlad Dobrescu
Mix, Master – Mitză (Agresiv)
Sunete adiţionale – Mitză (piesa 13)

Estradda cu Tox si Keed - Acasa E Locul Meu



Pe contul oficial de Youtube sa lansat o piesa in colaborare cu Tox si Keed. Piesa e din 2009 si a fost produsa,mixata si masterizata de catre Mitza.
Dupa cum stiti Estradda pregateste un album nou care se va numi "Invatat de mic" si care va fi lansat probabil anul viitor.




vineri, 3 decembrie 2010

Terente "Regele Baltilor"



Vasili Ştefan, pe numele său adevărat, s-a născut într-o familie de pescari dintr-un sat de lipoveni

Poporul a îndrăgit personajul şi i-a dedicat cântece în care era lăudat pentru şiretlicurile prin care îşi bătea joc de jandarmi

Terente, Vasili Ştefan pe numele lui adevărat, era cel mai frumos flăcău din satul de lipoveni Carcaliu, judeţul Tulcea. S-a născut într-o familie de pescari, în 1895, a luptat în Primul Război Mondial, fratele-i mai mare fiindu-i ucis pe front.

S-a reîntors în zona Brăilei unde a avut şi două tentative de a trăi „normal“, de a fi în rândul lumii. Vasili n-atinsese pragul vârstei de 20 de ani când s-a căsătorit cu Ustinia, fata lui Calistrat, fată frumoasă şi cuminte. Au avut patru copii împreună, capul familiei muncind pentru întreţinerea acesteia, şi nu în zadar, căci se pare că a ajuns căpitan de şlep. Ustinia se îmbolnăvi şi muri de ciumă, împreună cu cei doi copii mai mici. Ceilalţi doi prunci muriră înecaţi, fără a fi găsiţi.

Supărarea nu putea fi înecată decât în băutură, unul din tovarăşii pe care şi-i făcu Vasili-Terente în cârciumă fiind chiar viitorul socru, Achim Parfenie. Ca-n poveşti, acest Achim avea trei fete: cele mari urâte şi rele, cea mică, o zână de copilă, Avdotia Arina. Inimă zburdalnică, această Arina se îndrăgostise de un grec pe care, evident, tatăl său nu-l dorea de ginere. Soluţia: căsătoria cu Vasili.
Nu, n-au trăit fericit până la adânci bătrâneţi şi nu a mai durat mult până ce Făt-Frumos s-a transformat în Zmeul-Zmeilor. Sora cea mai mare a Cenuşăresei, Rahila, se îndrăgosti de cumnată-său şi, pentru a-l cuceri, ticlui un plan: îl aduse prin vicleşug pe grec la casa Arinei, iar Terente-Vasili îşi găsi soţia sărutată de fostul rival. Iute la mânie, soţul, presupunându-se încornorat, îşi scoase cuţitul  şi-şi înjunghie consoarta. Fata fu dusă de urgenţă la un spital din Brăila şi scăpă cu viaţă.
Terente-Vasili fu încarcerat şi se pare că a suferit unele abuzuri. Evadă din închisoare cu ajutorul unui gardian tânăr care simpatiza cu cauza lui. Presa începu să hrănească legenda: Ediţie specială, ediţie specială! A evadat Terente! Terente, senzaţii violente!
Povestea a prins şi lumea, oricât de incredibil ar părea, l-a-ndrăgit.
I-au dedicat chiar şi cântece, în care narau cum îşi bate el joc de jandarmi.
Avem de-a face cu un film serial, iar acest episod se sfârşi repede şi trist pentru Terente. Împreună cu un alt tâlhar dădu o spargere la un magazin. Amândoi fură închişi. Exasperat din cauza torturilor şi cu sângele îmbătat de gustul primei evadări, prizonierul scăpă iarăşi.
Ziariştii părură a da iarăşi de capătul păţaniei şi relatară cum Didina, o cocotă isteaţă, adusă la puşcărie de comandantul acesteia, lăsă să-i scape agrafa de păr chiar în palma lui Terente.
Nu mai exista cale de întoarcere. Terente a fugit în bălţi şi şi-a format o mică bandă, împreună cu doi veri ai săi, cărora le-a promis că se vor haiduci. Pentru început, prada consta în provizii pe care şi le făceau de prin gospodăriile oamenilor, pentru a supravieţui. Curând însă căpătară mai mult curaj şi începură să atace vasele pline de mărfuri. Luau tot ce puteau, unii zicând că le împărţeau săracilor de prin satele vecine ce nu le trebuia lor. 
Prima crimă nu întârzie mult. În noaptea de Sfântul Ion, în 1924, Terente îl ucide pe şeful de post căruia îi căzuse cu tronc chiar Didina, devenită, de la întâmplarea cu acul de păr, favorita lui Terente.
Lucrurile începură să se precipite, crimele să se înmulţească, faima să crească.

Preferatul damelor

Cum-necum, Terente îşi câştigă renumele de amant extrem de viril. Până şi doamnele de familie bună visau să fie iubite de el. Scrisori înflăcărate şi parfumate îi erau trimise prin curieri tainici. Unele dintre emiţătoare erau onorate cu vizite inopinate. Nevoia de inedit l-a împins pe Terente să răpească două fete de pension, pe Netty Herovici, 17 ani, şi Sylvia Bernescu, 22 de ani. Autorităţile promiseră fabuloasa sumă de 200.000 de lei pentru cine îl prinde pe Terente, viu sau mort. Fetele au fost eliberate după o săptămână, Sylvia fiind convinsă să scrie un roman despre zilele de captivitate. Cotidianul Dimineaţa anunţa că, pe 28 octombrie (1924), la patru luni după răpire, începe foiletonul „În ghearele lui Terente“. Cotidiane de prestigiu, ca Daily Express (Marea Britanie), Corriere della Sera (Italia), Neue Freie Press (Austria), ori ca altele din Franţa, Ungaria, şi-au trimis reporteri speciali la Brăila. La poşta centrală se primeau scrisori din toată ţara pe numele banditului, majoritatea de la femei. Terente a devenit o marcă: de ciorapi de damă, chiloţi şi pălării.

Armata, mobilizată împotriva maestrului camuflajului

Terente umbla deghizat prin Brăila şi-şi permitea să chefuiască şi la restaurantele elegante din centru, deşi era dat în urmărire generală. Şi asta pentru că avea o garderobă impresionantă: uniforme militare, straie de turc, de preot, de rabin, de damă, peruci, bărbi, perciuni. A inventat chiar şi o nouă formă de tâlhărit: prin scrisori. Negustorii, cârciumarii erau somaţi să pună o sumă de bani într-un loc anume, scrisoarea încheindu-se astfel: „Dacă nu te supui, cum a ajuns scrisoarea asta la tine, voi ajunge şi eu. Terente“
Şeful Marelui Stat Major al Armatei a pus la bătaie uriaşa sumă de 1.620.000 de lei pentru a declara zonă de război cei 360 de kilometri din jurul localităţilor Brăila-Ghecet-Măcin şi Brăila-Hârşova-Ghindăneşti. Presa titra că armata s-a pregătit ca la Plevna, dar nu avea mare succes, pentru că soldaţii, necunoscători ai regiunii, se luptau inutil cu ţânţarii, lipitorile şi şerpii. Au fost arestaţi mai mulţi nevinovaţi (printre care toţi cei care se numeau Terente).
Blocada a fost în cele din urmă ridicată, dar s-a continuat să se acţioneze cu ajutorul soldaţilor îmbrăcaţi în civil. Terente a decis că e mai bine ca el şi cei doi veri ai săi să fugă în străinătate. Aşa au şi făcut şi au petrecut trei ani în Bulgaria, Serbia şi Grecia.

Sfârşitul

În aprilie 1927, Terente s-a întors în Bălţi. În noaptea de Înviere s-a dus la casa preotului Filip Terente din satul natal şi a necinstit-o pe soţia acestuia. Nu e greu de ghicit ce s-a întâmplat apoi. Preotul l-a afurisit, lumea întreagă întorcându-se împotriva lui. Pescarii s-au alăturat jandarmilor, ştiindu-i locurile unde se ascunde. Chiar fratele preotesei, Silvestru Artimov, a dat peste el, pe 4 iunie, în păpuriş, la Piatra Fetei. Jandarmul ezitase să tragă, deoarece banditul îi strigase că e şef de patrulă în civil. A tras până la urmă, glontele perforându-i maxilarul. În curtea postului de jandarmi a fost împuşcat mortal, crezându-se că vrea să evadeze.
La cererea autorităţilor, cadavrul a fost despărţit de cap şi de penis (care, într-un fel, i-a asigurat şi nemurirea, datorită mărimii impresionante), care au fost trimise la Institutul Medico-Legal Mina Minovici, din Bucureşti.

INFO PLUS

Brand-ul Terente

Faima banditului a devenit repede un brand în epocă, iar admiraţia doamnelor pentru calităţile sale fizice l-a calificat rapid pentru ca numele său să fie luat de mărci de ciorapi de damă şi chiloţi.

Nunta mută (2008)


Un film despre cat de absurda poate fi istoria si cum destine individuale pot fi distruse de cecitatea colectiva, despre cum cea mai plina de viata comedie poate degenera in tragedie. Astfel, o echipa de jurnalisti merge intr-un oras izolat sa filmeze un reportaj despre fenomenele paranormale. Satul e populat doar de femei in varsta. Primarul le povesteste intamplarea care a avut loc in primavara lui 1953 cand Mara si Iancu au decis sa se casatoreasca. Nunta a fost planificata pe 5 martie. In mijlocul ceremoniei, moartea lui Stalin se anunta.
Nunta Muta este bazat pe o intamplare adevarata, petrecuta intr-un sat romanesc, in anul 1953, al carei punct central e o nunta cu urmari tragice. La acest eveniment participa cateva zeci de oameni, cand primarul satului, impreuna cu comandantul regimentului de tancuri, anunta moartea lui Stalin si declararea doliu international de sapte zile. Socrul mic nu este de acord cu oprirea nuntii, pentru ca el nu vrea ca toate mancarurile sa i se strice, nu vrea sa se intoarca din drum, si nici sa-si trimita invitatii acasa. Lui ii vine ideea de a "captusi" aceasta nunta si de a o muta in interiorul casei, pe care o "zideste" bine de tot cu scanduri la geamuri, ca sa nu se produca prea mult zgomot. Pe masura ce invitatii beau si se simt bine, ei uita de juramantul de tacere pe care l-au facut, moment in care "nunta muta" devine o "nunta galagioasa", o adevarata petrecere in toata regula. La apogeul petrecerii, turela unui tanc sovietic intra in casa, toti barbatii sunt deportati, iar mireasa isi revede sotul abea peste 13 ani, cand este eliberat, si doreste sa se intoarca acasa sa moara in pace.

Trei frati de belea


Un basm modern care are drept eroi trei frati – un gunoier, un hingher si o telenovelista – veniti in capitala sa-si faca un rost in viata. Pe fondul povestii de dragoste dintre mezin si fiica unui bulibasa, cei trei ajung fara voia lor in lumea palatelor tiganesti si, asemenea personajelor din povesti, trebuie sa treaca prin trei probe de foc pentru a demonstra ca sunt demni sa intre intr-o familie nobila. Ce nu stiu ei este ca bulibasa ii foloseste pentru a-si duce la bun sfarsit planul de imbogatire rapida…
Vor reusi oare cei trei frati sa demonstreze inca o data ca orice poveste are un final fericit?

Terminus Paradis-(Batalionul disciplinar)


Bun azi am sa va prezint un film romanesc cunoscut zic eu si anume Terminus Paradis(Batalionul disciplinar) filmul e din 1998 si e regizat de L. Pintilie.Probabil ca nu a-ti uitat bine cunoscuta replica “Io sunt capitan borcea am pula de un metru si o sa va fut pe toti “.Vizionare Placuta!

O portie de ras…


Mosh Nebun - Gheorghe by Lil Freek



Mosh Nebun - John Dolon [www radioonmusic ro]




Mosh Nebun - Fratii Becali [www radioonmusic ro]




Mosh Nebun - Nevasta lu Gheorghe by Lil Freek

BildFleck. ,12A , Grinder & Big-Tow – Fantezii De Vara part II

Hai sa va prezint inca o piesa de pe compilatia “Impreuna pentru Hip-Hop Vol.3″ si anume Bildfleck,12A,Grinder & Big Tow – Fantezii de Vara part II, dupa cum scrie in titlu piesa e de vara si transmite un vibe pozitiv.Auditie Placuta!






C13 - Lube' & RiusX - Energy Club






 Pentru azi v-am pregatit putin graffiti si anume baietii de la C13 Crew Calarasi care au desenat intr-un club din Calarasi.Vizionare Placuta!


Azi am dat o emisiune veche prezentata de Cheloo si anume Cool Hunting difuzata pe Antena 1 la vremea aceea.Vizionare placuta!



Buzzy - Cronica Ingerului



Azi va prezint o piesa de a lu Buzzy care va fi inclusa pe un nou album care o sa fie disponibil pe data de 20 octombrie.Albumu o sa contina 8-10 piese iar pe partea de feat-uri va colabora cu 1Q Sapro,Sunet Toxic s.a.
Auditie Placuta!


Pixar Funny Videos


Din seria filmuletelor realizate de cei de la pixar va prezint cele funny dintre ele.Vizionare Placuta!







joi, 2 decembrie 2010

Subcarpati – Etnologic (2010) (Download)


Dupa primul album lansat in iulie 2010, Subcarpati revine cu un nou material, este vorba de "Etnologic", care contine 4 piese si 3 instrumentale. Va invit sa descarcati materialul de mai jos.

Tracklist:

1. Interviu Tataia
2. We a bun
3. Mircea Alimos
4. Abia la inceput
5. Instrumental Interviu Tataia
6. Instrumental Mircea Alimos
7. Instrumental Abia la inceput

Echivoc & Pactu - Confuz


Echivoc lanseaza in premiera pe RadioONMusic.ro, noua lui piesa intitulata "Confuz", care este in colaborare cu Pactu. Instrumentalul piesei este realizat de Pactu, la fel ca si mix/master-ul.