joi, 14 aprilie 2011

Pacala se intoarce (2006)



Păcală se întoarce? Păi ce să zic nu prea dă bine zicalele intr-un film nou dar totuşi actorul Denis Ştefan incearcă şi pană la urmă tină pasul cu personajul Păcală. Îmi place mult că se folosesc regionalismele,poantele cu bun gust şi ca in poveştile lu` Creangă prostia şi păcatele răspopitului sunt la ordinea zilei.

Sinopsis

O frumoasă satiră socială care are ca bază adevăruri şi pilde populare desprinse din povestirile lui Anton Pann ("cel isteţ ca un proverb", cum îl denumea Eminescu) în care se regasesc motive adânc ancorate în tumultul vieţii secolului XXI.

Păcala (Denis Ştefan), un tânăr fără prea multe pretenţii de la viaţă, este sătul de hoinărit prin lume şi mânat de dorul de casa părinteascpă se decide să revină în patrie, de undeva "de afară" – un spaţiu atemporal situat în afară graniţelor României.


Tipologiile româneşti tradiţionale sunt fin satirizate de autorul Geo Saizescu aflat la plină maturitate creativă. Regăsim astfel politicianul oportunist, intrepretat chiar de maestrul Geo Saizescu, trei dintre personajele satului românesc: primarul, cârciumarul şi popa, interpretate cu genialitate de personalitaţi marcante ale scenei romaneşti. 

 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu